Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
„Directoratul de Comunicatii si Tehnologia informatiei”

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> HOT INTELL
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 16/07/2009 00:23    Titlul subiectului: „Directoratul de Comunicatii si Tehnologia informatiei” Raspunde cu citat (quote)

Cautand pe net informatii despre unitatea militara la care mi-am satisfacut stagiul militar (alta decat cele despre care voi face vorbire), am descoperit U.M. 0296 DCTI. Fiind surprins de indicativul iregular, am inceput sa caut mai multe informatii. Mai intai am ajuns aici. Intrand pe link-uri, am ajuns la o serie de adrese IP desre care sunt ale SRI (cel putin www.sri.ro mi-a sugerat aceasta concluzie). Urmand loop-urile de pe schema de acolo, conexiunile duc la SRI. Nimic deosebit pana acum. Nimic extraordinar. Intrigat fiind in continuare de indicativul unitatii militare in cauza, am continuat investigatiile. Iata ce am descoperit:

U.M. 0296 DCTI „Directoratul de Comunicatii si Tehnologia informatiei” este de fapt o societate comerciala si nu o unitate militara, asa cum denumirea duce in eroare. Surprizele nu se opresc insa aici. Si mai confuziv este faptul ca aceasta societate comerciala are sediul social la aceeasi adresa cu - de asta data veridica - UM 0975 (foto) apartinand SRI si care poate fi gasita si in Cartea de telefoane.
Domeniul web al DCTI a fost gazduit de un server apartinand SC Telecomunicatii CFR SA (acum mi se clarifica si mai multe supozitii, ne mai viziteaza din cand in cand forumul). Verificand adresele de mail ale reprezentantilor U.M. 0975, acestea conduc fara echivoc la Institutul pentru Tehnologii Avansate, structura a SRI. Acesta se afla la o adresa invecinata cu societatea comerciala in discutie (Institutul se afla in str. Dinu Vintila nr. 10, iar UM 0975 se afla la nr. 8). Deasemeni, adresele de email ale reprezentantilor Institutului conduc la alte trei unitati militare apartinand SRI: 0461, 0929 si 0510.

Pana aici, nimic intrigant sau spectaculos. Firma de acoperire a SRI. Numai ca alegerea denumirii si sediului social al respectivei entitati este neadecvata, acoperirea nefunctionand la o cautare mai atenta. Chiar si din partea unui nepriceput ca mine.
Ceea ce ma intriga cu adevarat este participarea societatii comerciale la licitaii publice sub titulatura si umbrela Ministerului Apararii Nationale, desi U.M. 0975 nu se afla in nomenclatorul Ministerului Apararii Nationale.
Sistemul Electronic de Achizitii Publice - SEAP a obligat SRI sa devina transparent in derularea licitatiilor publice, si in consecinta a banilor publici. Folosirea umbrelei Ministerului Apararii Nationale de catre SRI cade la prima verificare de rutina.
Nu doresc sa comentez licitatiile desfasurate. Sunt totusi derutat de felul defectuos de acoperire a unei entitati apartinand SRI.

Cat despre conexiunile dintre Institutul pentru Tehnologii Avansate, UTI si alte persoane fizice si juridice, poate intr-o postare viitoare.
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 10:41    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> HOT INTELL Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat