| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Magister Ludi Junior 2

Data inscrierii: 15/Noi/2010 Mesaje: 24
|
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

Data inscrierii: 02/Sep/2010 Mesaje: 15
|
Trimis: 16/11/2010 23:56 Titlul subiectului: CEVA LITERATURA NOIR...LA TEMA, NU AVETI, MAGISTRE? |
|
|
| (asteptam o lista) |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 17/11/2010 00:50 Titlul subiectului: literatura noir |
|
|
Cred că o listă de cărţi "noir" ar fi prea lungă, şi, datorită limitelor memoriei mele, cu siguranţă departe de a fi completă, sau măcar semnificativă.
Am să mă opresc, prin urmare, la o scurtă listă de autori cărora am să vă invit să le treceţi în revistă opera:
Dashiell Hammett
Raymond Chandler
James Ellroy
James Cain, ş.a. _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 17/11/2010 13:47 Titlul subiectului: traditiile "noir" ale naratiunii |
|
|
Multumesc, Magister, pentru raspuns, dar nu la "romance-uri" m-am referit, istoria romanului "noir" e de lunga durata, si a fost minata de tautologii si mitologeme...;
Un roman "gotic" contemporan, "noir", nu inseamna Policier.
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 22/11/2010 16:02 Titlul subiectului: Re: traditiile "noir" ale naratiunii |
|
|
| ely a scris: | Multumesc, Magister, pentru raspuns, dar nu la "romance-uri" m-am referit, istoria romanului "noir" e de lunga durata, si a fost minata de tautologii si mitologeme...;
Un roman "gotic" contemporan, "noir", nu inseamna Policier.
Numai bine! |
Constat că (intenţionaţi să) păreţi destul de în temă cu subiectul pe care dvs. înşivă l-aţi propus, astfel incât nu mai văd rostul implicării mele. Cu atât mai mult cu cât mă declar depăşit de o discuţie în urma căreia mă văd obligat a căuta în zadar prin dicţionare după înţelesul cuvintelor cu aură "şic" ale interlocutorului...
În rest, subscriu: numai bine! _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 22/11/2010 18:30 Titlul subiectului: Re: traditiile "noir" ale naratiunii |
|
|
În rest, subscriu: numai bine![/quote]
Magister Ludi, nu trebuie sa va suparati, nu era decat o mostra de ludic la tema... (daca ne exprimam despre "intentionalitatea" ludicului...)
Subscriu si eu la gandurile bune, pe acest forum, care e cu adevarat şic.
ps (pentru administratorii forumului)_ acel text "ofiteri sub acoperire"(al lui The Shadow), la care facea referire si Magister Ludi, e un text foarte spontan, autentic si deosebit in peisaj(ul) genului...
Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 22/11/2010 21:30 Titlul subiectului: @ ely |
|
|
Ely, ştiţi că purtaţi numele unuia dintre cei mai mari spioni ai lumii?
Este vorba despre Eli (Elie) Cohen, omul care a câştigat, pentru Israel, războiul de şase zile.
Şi, pentru a ne păstra în topic:
The Impossible Spy (1987) _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 22/11/2010 21:42 Titlul subiectului: Eli Cohen |
|
|
Apropo de Eli Cohen:
ştiu că pe vremea sumar-judecatului exista o lucrare cu circuit închis care trata acest subiect.
Dacă cineva m-ar putea ajuta cu informaţii despre posibilitatea de a intra în posesia acesteia (în formă tipărită, sau electronică), aş fi recunoscător. _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 23/11/2010 20:50 Titlul subiectului: Re: @ ely |
|
|
| Magister Ludi a scris: | Ely, ştiţi că purtaţi numele unuia dintre cei mai mari spioni ai lumii?
Este vorba despre Eli (Elie) Cohen, omul care a câştigat, pentru Israel, războiul de şase zile.
Şi, pentru a ne păstra în topic:
The Impossible Spy (1987) |
Magister Ludi, mi-a placut mult mesajul (e haios) , v-am trimis si un pm, zilele trecute.
va salut! |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 23/11/2010 23:47 Titlul subiectului: ciudat |
|
|
N-am primit nimic.
Interesant e ca si eu am trimis un mesaj, care nu apare in lista mea de mesaje trimise... _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 24/11/2010 19:23 Titlul subiectului: nimic nu poate fi prea ciudat, Magister Ludi... |
|
|
| Magister Ludi a scris: | N-am primit nimic.
Interesant e ca si eu am trimis un mesaj, care nu apare in lista mea de mesaje trimise... |
v-am mai trimis un pm
ps_ cu ...(acelasi) ludic amical |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 24/11/2010 22:32 Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca nu se poate comunica astfel...
Jos cenzura!
P.S. La modul serios, nu cred ca jocul de-a margelele face obiectul acestui forum... _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 26/11/2010 14:34 Titlul subiectului: va salut, Magister Ludi |
|
|
Magister Ludi, daca exista vreo "cenzura" pe aici, cu siguranta ca si aceasta e de natura ludica. Sa nu mai glumim despre "cenzura", e un forum liber prin excelenta...
Mesajele dumneavoastra sunt placute, uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat", romecolor@gmail.com
Salutari si...pastrati-va starea ludica! Numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Magister Ludi Junior 2

|
Trimis: 27/11/2010 11:13 Titlul subiectului: vă contrasalut! |
|
|
| Citat: | | ...uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat"... |
Mă plec în faţa dorinţei dvs. şi vă asigur că am început deja să-l uit...
Tot binele din lume! _________________ "You should never underestimate the predictability of stupidity" (Bullet-Tooth Tony) |
|
| Sus |
|
 |
ely Junior

|
Trimis: 27/11/2010 13:11 Titlul subiectului: Re: vă contra-salut!! (simpatic!) |
|
|
| Magister Ludi a scris: | | Citat: | | ...uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat"... |
Mă plec în faţa dorinţei dvs. şi vă asigur că am început deja să-l uit...
Tot binele din lume! |
Magister, sunteti de un ludic impresionant. Va salut, cu la fel de mult umor si cu aceleasi urari!
Tot binele!
ely (numele real) |
|
| Sus |
|
 |
AdBot Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ? Click aici
|
Trimis: 25/05/2012 15:01 Titlul subiectului: AdBot |
|
|