Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
Câteva filme la temă

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> INCURSIUNI CULTURALE IN LUMEA SPIONAJULUI
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 15/Noi/2010

MesajTrimis: 16/11/2010 18:20    Titlul subiectului: Câteva filme la temă Raspunde cu citat (quote)

O listă de filme pe teme de spionaj care cred că merită văzute:

Zwartboek (2006)

Das Leben der Anderen (2006)

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979)

No Way Out (1987)

Charlotte Gray (2001)

Enigma (2001)

L'affaire Farewell (2009)

Spy Sorge (2003)

Lista rămâne, evident, deschisă...

Ultima modificare efectuata de catre Magister Ludi la 22/11/2010 15:58, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ely
Junior
Junior

Data inscrierii: 02/Sep/2010

MesajTrimis: 16/11/2010 23:56    Titlul subiectului: CEVA LITERATURA NOIR...LA TEMA, NU AVETI, MAGISTRE? Raspunde cu citat (quote)

(asteptam o lista)
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 17/11/2010 00:50    Titlul subiectului: literatura noir Raspunde cu citat (quote)

Cred că o listă de cărţi "noir" ar fi prea lungă, şi, datorită limitelor memoriei mele, cu siguranţă departe de a fi completă, sau măcar semnificativă.
Am să mă opresc, prin urmare, la o scurtă listă de autori cărora am să vă invit să le treceţi în revistă opera:

Dashiell Hammett

Raymond Chandler

James Ellroy

James Cain, ş.a.
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 17/11/2010 13:47    Titlul subiectului: traditiile "noir" ale naratiunii Raspunde cu citat (quote)

Multumesc, Magister, pentru raspuns, dar nu la "romance-uri" m-am referit, istoria romanului "noir" e de lunga durata, si a fost minata de tautologii si mitologeme...;
Un roman "gotic" contemporan, "noir", nu inseamna Policier.

Numai bine!
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 22/11/2010 16:02    Titlul subiectului: Re: traditiile "noir" ale naratiunii Raspunde cu citat (quote)

ely a scris:
Multumesc, Magister, pentru raspuns, dar nu la "romance-uri" m-am referit, istoria romanului "noir" e de lunga durata, si a fost minata de tautologii si mitologeme...;
Un roman "gotic" contemporan, "noir", nu inseamna Policier.

Numai bine!

Constat că (intenţionaţi să) păreţi destul de în temă cu subiectul pe care dvs. înşivă l-aţi propus, astfel incât nu mai văd rostul implicării mele. Cu atât mai mult cu cât mă declar depăşit de o discuţie în urma căreia mă văd obligat a căuta în zadar prin dicţionare după înţelesul cuvintelor cu aură "şic" ale interlocutorului...

În rest, subscriu: numai bine!
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 22/11/2010 18:30    Titlul subiectului: Re: traditiile "noir" ale naratiunii Raspunde cu citat (quote)

În rest, subscriu: numai bine![/quote]

Magister Ludi, nu trebuie sa va suparati, nu era decat o mostra de ludic la tema... (daca ne exprimam despre "intentionalitatea" ludicului...)

Subscriu si eu la gandurile bune, pe acest forum, care e cu adevarat şic.

ps (pentru administratorii forumului)_ acel text "ofiteri sub acoperire"(al lui The Shadow), la care facea referire si Magister Ludi, e un text foarte spontan, autentic si deosebit in peisaj(ul) genului...
Numai bine!
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 22/11/2010 21:30    Titlul subiectului: @ ely Raspunde cu citat (quote)

Ely, ştiţi că purtaţi numele unuia dintre cei mai mari spioni ai lumii?

Este vorba despre Eli (Elie) Cohen, omul care a câştigat, pentru Israel, războiul de şase zile.

Şi, pentru a ne păstra în topic:

The Impossible Spy (1987)
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 22/11/2010 21:42    Titlul subiectului: Eli Cohen Raspunde cu citat (quote)

Apropo de Eli Cohen:

ştiu că pe vremea sumar-judecatului exista o lucrare cu circuit închis care trata acest subiect.
Dacă cineva m-ar putea ajuta cu informaţii despre posibilitatea de a intra în posesia acesteia (în formă tipărită, sau electronică), aş fi recunoscător.
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/11/2010 20:50    Titlul subiectului: Re: @ ely Raspunde cu citat (quote)

Magister Ludi a scris:
Ely, ştiţi că purtaţi numele unuia dintre cei mai mari spioni ai lumii?

Este vorba despre Eli (Elie) Cohen, omul care a câştigat, pentru Israel, războiul de şase zile.

Şi, pentru a ne păstra în topic:

The Impossible Spy (1987)

Magister Ludi, mi-a placut mult mesajul (e haios) , v-am trimis si un pm, zilele trecute.

va salut!
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 23/11/2010 23:47    Titlul subiectului: ciudat Raspunde cu citat (quote)

N-am primit nimic.
Interesant e ca si eu am trimis un mesaj, care nu apare in lista mea de mesaje trimise...
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 24/11/2010 19:23    Titlul subiectului: nimic nu poate fi prea ciudat, Magister Ludi... Raspunde cu citat (quote)

Magister Ludi a scris:
N-am primit nimic.
Interesant e ca si eu am trimis un mesaj, care nu apare in lista mea de mesaje trimise...

v-am mai trimis un pm

ps_ cu ...(acelasi) ludic amical
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 24/11/2010 22:32    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se pare ca nu se poate comunica astfel...
Jos cenzura! :-P

P.S. La modul serios, nu cred ca jocul de-a margelele face obiectul acestui forum...
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 26/11/2010 14:34    Titlul subiectului: va salut, Magister Ludi Raspunde cu citat (quote)

Magister Ludi, daca exista vreo "cenzura" pe aici, cu siguranta ca si aceasta e de natura ludica. Sa nu mai glumim despre "cenzura", e un forum liber prin excelenta...
Mesajele dumneavoastra sunt placute, uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat", romecolor@gmail.com

Salutari si...pastrati-va starea ludica! Numai bine!
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 27/11/2010 11:13    Titlul subiectului: vă contrasalut! Raspunde cu citat (quote)

Citat:
...uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat"...

Mă plec în faţa dorinţei dvs. şi vă asigur că am început deja să-l uit...

Tot binele din lume!
ely
Junior
Junior

MesajTrimis: 27/11/2010 13:11    Titlul subiectului: Re: vă contra-salut!! (simpatic!) Raspunde cu citat (quote)

Magister Ludi a scris:
Citat:
...uitati un mail ("impersonal.izat") si "necenzurat"...

Mă plec în faţa dorinţei dvs. şi vă asigur că am început deja să-l uit...

Tot binele din lume!

Magister, sunteti de un ludic impresionant. Va salut, cu la fel de mult umor si cu aceleasi urari!
Tot binele!
ely (numele real)
Sus
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 15:01    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> INCURSIUNI CULTURALE IN LUMEA SPIONAJULUI Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat