Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
Magazine online de "tehnica de spionaj"

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> SPY-TECH
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 10/10/2010 23:09    Titlul subiectului: Magazine online de "tehnica de spionaj" Raspunde cu citat (quote)

Numerosi utilizatori adreseaza cereri de indrumare pentru achizitiile de tehnica operativa. Pentru moment nu am luat decizia adiministrarii unei platforme destinata publicitatii acestui gen de magazine online, hotararea mea trenand dintr-um motiv intemeiat: foarte putine magazine de acest fel sunt capabile sa ofere produse care sa depaseasca sfera gadget-urilor.
Mai rau, ne gasim in situatia in care gadget-urile sunt comercializate ca "tehnica de spionaj", descrierile hazlii de pe paginile magazinelor online romanesti demonstrand (pentru a cata oara?) ca traim in tara in care oricine se poate ocupa de orice. Va amintiti pustii care, iesind de la vizionarea unui film cu Jackie Chan, incearca in minutele si zilele urmatoare sa ii imite miscarile? Da, mimetismul caraghios se manifesta si in alte domenii. In cazul nostru - tehnica de spionaj. Dat fiind contintul multor site-uri de gen, traiesc cu convingerea ca tot mai multi pusti (din punct de vedere intelectual si nu al varstei), odata ce au vizionat un film artistic din seria James Bond sau Bourne, considera ca au suficiente cunostinte incat sa conduca o afacere online cu "tehnica de spionaj". Vazand gadget-urile asimilate de acestia cu tehnica mai sus amintita, nu imi pot stapani un zambet amar: exista si multi creduli, neinformati sau ignoranti (clientii celor dintai) care sunt convinsi ca achizitioneaza tehnica profesionala.

Mult mai periculoasa este situatia in care comerciantii se implica in derularea unor afaceri aflate dincolo de limita legii - vezi cazul mediatizat al celor doi din Iasi si Hunedoara care s-au implicat in mod direct si neinspirat in vanzarea aplicatiilor destinate interceptarilor telefonice. Chiar daca organele de urmarire penala au declarat ca produsul in sine nu este ilegal - la fel ca si comercializarea lui - , implicarea directa a comerciantului in instalarea si exploatarea aplicatiei au atras raspunderea penala a acestuia si arestarea ambilor, in aceeasi zi. Lipsa de informare (da, stiu ca multi dintre voi o asimilati prostiei), de minima cultura juridica si prevedere in derularea afacerii, combinata cu falsa impresie derivata din tipicul de acum "eu stiu tot", ca domeniul nu mai are taine pentru el, lipsa unei colaborari fie ea si sporadice sau punctale cu un avocat (toti romanii se pricep la fotbal, medicina si drept...) duc la consecinte nefericite atat pentru comercianti cat si pentru clienti. Cei doi au fost retinuti de organele de urmarire penala, alaturi de mai mult de 50 dintre clientii lor.
Sunt convins ca o discutie sumara cu un avocat ar fi fost de natura a stabili limitele legale ale implicarii personale in comercializarea si exploatarea unor astfel de produse.
Daca in tara in care ministrul agriculturii este inginer electronist, de ce nu un absolvent de liceu sportiv (asa cum este unul dintre cei doi comercianti arestati) poate vinde asa cum sustine el, "tehnica de spionaj"?

In postarile urmatoare nu voi face trimitere la magazine online anume si nici nu voi posta link-uri. Voi posta insa imagini ale diferitelor pagini web ale comerciantilor romani, in incercarea de a responsabiliza si a lumina eventualii doritori de achizitii online. Voi evidentia greselile de natura tehnica strecurate involuntar pe pagina, incercand a va lamuri asupra unui aspect care tine de esenta comertului in general: acestia nu stiu ce vand. Greselile voluntare si vinovate, de natura a crea confuzie si a-l face pe cumparator sa creada ca achizitioneaza un produs care inglobeaza tehnica performanta si nu un gadget nevinovat, vor fi si ele evidentiate.
Nu in ultimul rand voi prezenta si greselile gramaticale si de exprimare, si asta dintr-un motiv intemeiat: sunt convins ca un agramat nu va intelege el insusi caracteristicile, destinatia si modul de utilizare al produselor comercializate, daramite sa le mai explice in scris pe site, sau eventual in mod direct, cumparatorului. 90% dintre comerciantii de gen se limiteaza la a traduce fisa tehnica oferita de producator si la afisarea unei fotografii a produsului, alaturi de pretul de comercializare. Si cu asta, gata afacerea si magazinul. Nici vorba de costumer service, explicatii suplimentare la cerere, etc.

De ce ar trebui sa ne ferim?

Pe primul loc se afla Okazii.ro. Si asta nu din cauza site-ului in sine ci a gradului ridicat de risc pe care il reprezinta achizitiile facute de la persoane fizice: in situatia in care ati achizitionat un produs defect, care nu corespunde 100% descrierii efectuate de vanzator sau care contine caracteristici de care acesta nu a facut vorbire si care il fac impropriu utilizarii in scopul pentru care a fost achizitionat, recuperarea sumei de bani platita este extrem de anevoioasa, implica eventual apelarea la serviciile unui avocat (alti bani cheltuiti), presupune trecerea unui timp indelungat pana la terminarea unui eventual litigiu civil (sau penal daca instanta va considera ca are de-a face cu inselaciune asupra calitatii produsului), si in cele din urma recuperarea banilor nu este intotdeauna asigurara (personajul poate fi insolvabil).

Urmeaza sumedenia de magazine online incropite in graba, care nu afiseaza la datele de contact decat un numar de telefon mobil si o adresa de email. Incercati sa contactati administratorul magazinului si solicitati intotdeauna o factura proforma, care sa va fie expediata pe fax, cat mai repede cu putinta. Veti observa ca multi dintre acestia nu pot executa aceasta actiune pentru ca multe magazine de acest fel sunt de fapt site-uri prin care persoane fizice comercializeaza produse fara a tine cont de nici o regula comerciala si, ceea ce este mai grav, fara a intocmi acte contabile si fara a plati vreun impozit catre statul roman - statul caruia ii cerem sa ne apere in cazul in care am fost trasi pe sfoara de comerciantii in cauza.
Va recomand sa solicitai informatii suplimentare vis a vis de produsul pe care doriti sa il achizitionati, sa transmiteti intrebari simple, punctuale si pertinente, mai ales de natura tehnica. Analizati raspunsul primit din mai multe perspective: limbajul tehnic folosit, politetea, cantitatea de informatii suplimentare. Va puteti face o imagine de ansamblu si puteti concluziona daca cel care vinde chair se pricepe la ceea ce vinde sau face parte din categoria celor care astazi vand combine frigorifice, maine tehnica de calcul si saptamana viitoare robineti industriali.

Majoritatea covarsitoare a comerciantilor romani de gen se aprovizioneaza utilizand portaluri ca Alibaba.com, unde pot fi gasiti si contactati majoritatea producatorilor, de la cei chinezi pana la cei americani sau germani. Va recomand cu incredere achizitiile de pe acest site din mai multe motive:
- veti achizitiona direct de la producator, ceea ce inseamna de regula preturi mai mici cu 50%;
- nu riscati a fi inselat cu privire la calitatea produsului - producatorul este singurul din lantul productie-comercializare care nu are acest interes;
- veti beneficia de informatii complete si pertinente despre caracteristicile produsului.
Desi cei mai multi dintre producatorii prezenti acolo declara ca vand en-gross, va sugerez sa ii abordati si in cazul in care doriti achizitionarea unui singur produs. Nu va vor refuza, mai ales in cazul produselor care depasesc valoarea de 100$/bucata.
Inscrierea este gratuita iar un minim de cunostinte de limba engleza va fi de ajutor in setarea unor alerte cu privire la produsul care va intereseaza: veti primi saptamanal pe email oferte ale producatorilor, doar in ceea ce priveste produsul pe care l-ati indicat cu prilejul setarii alertei. Simplu si eficient. Mijloacele de plata acopera quasitotalitatea metodelor cunoscute: de la rapidul si sigurul PayPal la transferul bancar international.

Agramatismul combinat cu lipsa de cunostinte tehnice duc la crearea unor site-uri hazlii. Sa ne distram asadar...
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 11/10/2010 01:32    Titlul subiectului: Primul Raspunde cu citat (quote)

Astazi, fiind pe Facebook, mi-a atras atentia o reclama referitoare la tehnica de spionaj. Stiind ca reclama pe Facebook nu este ieftina in comparatie cu rezultatele obtinute, am dat clic din curiozitate. Am aterizat aici:

Curios, am inceput sa citesc. Prima data mi-au atras atentia agramatismele:

Aici aflam de la agramatul comerciant ca elecopterele (sic!) si avioanele pot fi utilizate la actiuni de spionaj. Cum? Numai el stie asta. Sa nu va inchipuiti ca jucariile sunt dotate cu camere video/foto. Iata insa ceea ce stiu ele sa faca, in descrierea comica a comerciantului:

Fiind usor de pilotat (?!), avionul "permite exercitii artistite" (banuiesc ca vrea sa spuna artistice si nu aerisite!) dar mai ales "zbor in directia inversa" ( de unde intelegem ca avionul e precum trenul - poate zbura intr-o singura directie, zborul in directia opusa find mai greu de executat). V-ati prins cum poate fi utilizat in actiuni operative? Nu? Am sa va explic: in timp ce adversarul va urmari mut de uimire acrobatiile artistice ale avionului si mai ales "zborul in directia inversa" (sa recunoatem ca ar uimi pe oricine un avion care zboara cu coada inainte!), cumparatorul jucariei va fi liber sa spioneze adversarul impietrit de uimire. Da, este vorba de exploatarea elementului surpriza.

Sa mergem mai departe si sa ne amuzam de cunostintele tehnice in legatura cu camerele video:

L-am intrebat daca nu are si sepci fara cozoroc insa nu mi-a raspuns dintr-un motiv pe care il veti afla mai jos. De remarcat ca dispozitivul "detine" senzon CMOS (aceata este partea principala a unei camere video si corect ar fi fost sa scrie ca "este dotata cu..." sau "construita cu tehnologia..."). Cele 20 de cadre pe secunda probabil ca nu va spun nimic. Aflati insa ca o calitate buna a unei imagini in miscare este data de viteza de 36 cadre/secunda. Descrierea focalizarii este hazlie, asa cum a inteles-o (sau tradus-o?) comerciantul. Va este descrisa si modalitatea in care se "efectuiaza" inregistrarea, insa nu am inteles cum vine treaba cu "memorie incorporata cu capacitate". Probabil ca a omis o virgula iar intelesul ne duce departe de intentia exprimata in text. De ce textul lasa un pafum specific fratilor de dincolo de Milcov sau de Prut?

Am observat ca in mai toate textele virgula reprezinta un lux pe care comerciantul agramat nu si l-a putut permite.

Aflam in continuare de existenta unei camere "cu snur flexibil" (?!). Ca o paranteza: sunt curios sa aflu de la comerciant un exemplu de snur rigid. Banuind ca se preteaza la a fi oferita cadou de 1 Martie din pricina snurului inclus in pret, dau click pe fotografie si descopar amuzat cum fibra optica din care este confectionata sonda video depaseste cunostintele tehnice ale comerciantului, care o transforma intr-un "snur flexibil" (sic!). Tot de aici aflam ca respectiva camera este un fel de panaceu universal al problemelor existentiale: ea nu serveste actiunilor de spionaj, ci la diagnosticarea - si ceea ce este si mai util - la rezolvarea problemelor! Trebuie sa recunosc ca imi doresc si eu o camera video care sa imi rezolve problemele:

Iata ca aflam si despre o camera a carei marime este comparabila cu marimea unui pachet de "gume de amestecat". Ceea ce se amesteca nu a mai fost precizat, insa probabil ca nu prezinta importanta operativa. Tot aici aflati si despre "balanta culorii", notiune care scapa intelegerii:

Sa trecem si la produsele de "anti-spionaj", acestea sunt cele mai hazlii si... inutile. Daca aveti suspiciuni ca cineva va spioneaza (si mai ales profesionisti), atunci cu certitudine veti putea depista "rapid si usor" aceste actiuni prin utilizarea mijloacelor profesionale vandute de personaj:

Trecand peste rugamintea adresata comerciantului de a explica diferenta dintre urmarire si monitorizare, cu ajutorul gadget-urilor sale veti putea depista "usor si rapid" daca pe urmele voastre se afla un spion. Daca veti fi atenti insa la "lumina indicatorilor" care va deveni "mai puternica" pe masura ce va apropiti de dispozitivul care va spioneaza, atunci sunteti victime sigure. Intensitatea led-urilor cu care e prevazut gadget-ul este constanta si nu are nici o relevanta. Am testat personal un asemenea gadget: led-urile cu care este prevazut se aprind pe rand, in ordine crescatoare, pe masura apropierii de sursa de emisie.
Grav: din nestiinta sau cu intentia de reclama mincinoasa, comerciantul sustine ca vinde un "Dispozitiv multifunctional care detecteaza camere si alte produse wireless de spionaj.". Ei bine, aflati ca un asemenea "dispozitiv" va "detecta" si propriul telefon fix wireless daca acesta se va afla deconectat de la baza, led-urile se vor anima de fiecare data cand propriul dvs. telefon mobil va comunica cu reteaua gsm (odata la cateva zeci de secunde), samd. Asadar, nu poate selecta doar "produsele de spionaj" asa cum sustine comerciantul. Aceasta selectie nu poate fi facuta decat de dispozitive profesionale, operate de profesionisti. In cazul utilizarii uniui asemenea gadget riscati sa va imbolnaviti de spionita intrucat led-urile indicatoare se vor anima haotic pe langa orice dispozitiv care emite.

Am gasit si un fapt pozitiv: magazinul ofera spre vanzare barbi si truse de machiaj. Chiar daca nu sunt de cea mai buna calitate, eventualul detectiv frizand ridicolul daca se va deghiza cu acestea in lipsa unui instructaj profesional, ele sunt unice in oferta magazinelor de gen.

Nu am reusit sa inteleg la ce anume pot fi utilizate in munca de culegere de informatii (plecand de la premisa ca asta cam face un spion) urmatoarele obiecte oferite spre vanzare: amplificatoare de semnal GSM, electrosocuri si detectoare de metale. Dar merg asa, la gramada si dau bine pe site.

Nu m-am putut stapani si am dat click si pe sectiunea "Alte". Trecand peste agramatism, aici am aflat ca pentru numai 45 RON serviciile de spionaj pot sa isi sporeasca productivitatea muncii prin dotarea spionilor somnorosi cu un dispozitiv care ii va tine "mereu trezi"(!!). Iata cum poti transforma un operativ intr-un zombie cu baterie atomica:

Asa isi imagineaza comerciantul ca este un spion: cam adormit la serviciu si in trafic. De, meserie stresanta cu multe nopti albe...

Ma voi opri aici. Ridicolul si agramatismul este prezent pe fiecare pagina a magazinului, la fiecare produs in parte.

Am incercat sa contactez comerciantul, intrebandu-l niste chestiuni elementare despre produsele sale. Am accesat sectiunea "Contact" si i-am trimis un scurt mesaj. Am ramas descumpanit in momentul in care a fost afisat asta:

Raspunsul primit instantaneu pe email-ul personal:

Asadar, comerciantul nu poate fi contactat. Pe site sunt afisate si doua numere de telefon mobil, din Romania.
Din investigatiile mele rezulta ca produsele chinezesti vandute pe site provin din Moldova si Ucraina, iar vanzarea efectiva are loc prin intermediul unei persoane fizice din Romania. In concluzie, fara plata impozitului si a taxelor, fara contabilitate. Probabil ca evaziunea fiscala si adaosul comercial care depaseste 70% la majoritatea produselor ar putea sa aduca venituri importante. Cum insa sa convingi pe cineva sa cheltuie cateva milioane pe produsele vandute de tine, atunci cand nu stapanesti limba si nu ai minima decenta de a verifica sau corecta greselile gramaticale? Si mai ales atunci cand nu poti fi contactat decat telefonic? Despre limbajul si cunostintele tehnice nu mai fac vorbire...

Distractia ar putea continua daca as posta si link-ul catre website-ul in cauza, cu siguranta veti descoperi singuri si alte formulari hazlii sau ridicole si o sumedenie de greseli gramaticale (nationalitatea nu scuza greselile de limba, pe o pagina web nu sunt admise astfel de greseli sub scuza necunoasterii limbii) izvorate din nestiinta sau din gresita utilizare a serviciului Google Translate.
Nu voi posta link-ul pentru ca se va gasi cu certitudine cineva care va dori sa cumpere de acolo si nu doresc sa indrum pe nimeni spre achizitii paguboase sau nefunctionale. Recomandarea mea ramane constanta: alibaba.com.
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 11/10/2010 02:36    Titlul subiectului: Spionaj + cctv + masonerie = love Raspunde cu citat (quote)

Spionaj + cctv + masonerie = love

Iata de asta data un site 100% romanesc in care se amesteca haotic si ridicol spionajul (doar cu numele domeniului si titlul paginii), tehnica de upraveghere video si... masoneria!

Amuzati-va aici:

Alti adolescenti intarziati care s-au uitat de prea multe ori la trilogia Bourne, cu ceva conexiuni RUFON (scuze fata de reputatul forum). La vederea unei camere de supraveghere in mintea lor se declanseaza concomitent spionita si teoria conspiratiei. Altfel nu vad de ce au reunit pe pagina principala simbolurile masonice, spionajul si camerele de supraveghere comercializate.
Mai baieti, pacat de domeniul ocupat. Va asigur ca spionajul nu are nimic in comun cu masoneria. Puneti mana pe dictionare si mai lasati filmele. Si nici masoneria cu camerele de supraveghere.
A, sa nu uit: am vazut ca la buticul din colt au montat o camera de supraveghere. Probabil ca veti gasi interesant faptul, asa ca am sa va trimit o fotografie, poate isi gaseste locul pe frontpage-ul vostru. Hint: magazinul se numeste General Store. Cunoasteti personajul si averea facuta dupa revolutie? Este si mason, asa ca se incareaza la profilul site-ului vostru.
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 11/10/2010 03:05    Titlul subiectului: Night vision si... infrarosu. Raspunde cu citat (quote)

Iata ce ne ofera un alt magazin romanesc, de asta data cu pretentii de cunoscatori:

Da, night vision si infraroru, 2 in 1!

Precizari: aparatele destinate vederii pe timp de noapte (sau AVTN - recomand imbogatirea culturii generale aici) se clasifica in doua mari categorii: pasive si active. Nu exista variatii sau hibrizi care sa inglobeze ambele caracteristici datorita diferentei structurale si a tehnologiei.
Astfel, dispozitivele pasive utilizeaza amplificarea luminii naturale provenita de la stele si luna, prin efectul de amplificare in cascada. Aceste aparate au suferit imbunatatiri continue, acum aflandu-se la a treia generatie.
Dispozitivele active utilizeaza un fascicol IR care va lumina terenul pana la distante de 500 merti. Lumina este invizibila pentru ochiul omenesc insa este detectata de senzorul CCTV al dispozitivului. Desi imaginile oferite de dispozitivele active sunt mai clare, marele neajuns este usurinta cu care inamicul sau cel supus monitorizarii poate detecta fascicolul IR: acesta poate fi vizualizat cu ajutorul oricarei camere video, indiferent de performante. Puteti sa faceti un test simplu: incercati sa priviti led-urile telecomenzii prin camera telefonului mobil.

Revenind la comerciantii nostri: night vision inseamna vedere pe timp de noapte, iar IR inseamna infra rosu. Vederea pe timp de noapte (cu acel dispozitiv) nu este posibila fara a utiliza proiectorul IR integrat. Este ca si cum ai spune "vand televizor care receptioneaza si programe TV". Altii care aplica romanescul "multi vad, putini cunosc"...
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 12/10/2010 03:28    Titlul subiectului: Detectivii si spionii... Raspunde cu citat (quote)

Sa parasim pentru putin timp sfera magazinelor online si sa ne indreptam atentia catre cei care ofera servicii de investigatii.
Am un respect deosebit pentru toti cei angrenati in munca de culegere de informatii, chiar si atunci cand este vorba despre jurnalistii de investigatii.

Cautand un anumit subiect pe net, atentia mi-a fost atrasa de elucubatiile unui detectiv in legatura cu ceea ce crede (sau mai rau, cu ceea ce stie!) el despre spioni si munca lor.
Dar sa incepem cu prima pagina (este o carte de vizita pentru orice agentie de investigatii):

As vrea sa ma fac inteles: lipsa scolii inseamna lipsa de informatii, care la randul ei nu poate duce la rezultate stralucite in activitate. Desi multi sunt convinsi de contrariu, scoala adevarata nu va putea fi suplinita niciodata cu "scoala vietii", asa cum cunosctintele nu pot fi inlocuite cu smecherii si trucuri.
Daca cel care culege informatiile nu va fi capabil sa le interpreteze sau le va interpreta eronat tocmai datorita bagajului de cunostinte prea sarac, atunci toata munca este in zadar. Cine ar porni la drum alaturi de un investigator incult care mimeaza profesionalismul doar prin utilizarea unui jargon profesional deprins in anii petrecuti ca subofiter prin diferitele structiri ale statului? Complexul Garcea il va urmari in permanenta.

Asadar, inca de pe prima pagina aflam ca detectivul va intra in contact cu martorii (relativ gresit) si mai ales cu suspectii. O regula de baza a muncii de informatii este evitarea contactului cu tinta. Acest detectiv insa, amintindu-si probabil de cariera de sectorist, vrea sa i-a contact direct cu suspectii. Probabil ca ii va intreba - desigur, sub protectia anonimatului - care este programul lor pentru urmatoarele zile, ce au de ascuns si cand se intalnesc cu amanta.
Tot de acolo aflam ca detectivul trebuie sa fie specializat "in negocieri cu rapitorii de persoane". In cazul rapirilor de persoane singura obligatie a detectivului este de a anunta organele de urmarire penala, daca nu au facut-o deja rudele persoanei rapite. Repet, este o obligatie si nu o sarcina de serviciu, obligatie care ii revine nu in urma calitatii de detectiv particular ci ca urmare a obligativitatii oricarui cetatean de a aduce la cunostinta organelor de urmarire penala savarsirea vreunei infractiuni. Negociind cu eventualii rapitori, detectivul nu numai ca isi va incalca statutul, dar va fi pasibil de pedeapsa penala. Iata ce spune legea:
Art. 266 Nedenuntarea
(1) Fapta persoanei care, luand cunostinta de comiterea unei fapte prevazute de legea penala contra vietii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu instiinteaza de indata autoritatile, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

Iata si ce aflam despre campul operativ: detectivul actioneaza "In diferite locuri si medii, oriunde este necesar pentru investigatii, pentru urmarit pe cineva sau pentru oferit protectie.". Trecand - nu fara uimire - peste agramatismele hilare, aflam ca detectivul presteaza si activitati de garda de corp. Adica, orice numai bani sa iasa. Amestecarea muncii de investigatii cu cea de protectie fizica este gresita si tradeaza infantilismul si cultura detectivistica dobandita in fata televizorului, privind la filmele cu James Bond.

Aflam in cele din urma si despre tehnica folosita in munca de informatii: "Masini, microfoane, diferite tipuri de echipamente de supraveghere, computere si alte tehnologii de informatie, telefoane mobile."
Despre microfoane (probabil din cele disimulate): ma indoiesc ca folosirea lor in spatiile private ar putea sa aiba o urma de legalitate, chiar daca acestea sunt plantate de exemplu in locuinta comuna a sotilor (presupunand ca unul dintre ei este clientul detectivului). Nici macar in spatiile public-private nu pot fi legal folosite. Singura situatie legala in care detectiul poate folosi microfonul (disimulat sau nu) este propria sa locuinta si propriul birou, sau eventual in spatiile publice in momentul in care va incalca regulile muncii de informatii si va contacta direct persoana urmarita.
Textul provoaca si intrebari care tin de logica elementara: microfoanele nu se incadreaza in "diferite tipuri de echipamente de supraveghere"? De ce a fost nevoie sa le mentioneze separat? Probabil ca in mintea sa cuvantul "microfon" declanseaza resorturi deosebite si lasa impresia profesionalismului desavarsit.
Ceea ce ma nedumireste: ce relevanta are telefonul mobil in munca de culegere de informatii?

Partea cea mai amuzanta abia urmeaza. Curios din fire, am dat click pe "Cititi mai multe Despre SPIONAJ".

Ca o paranteza: munca detectivistica nu are (sau nu ar trebui sa aiba) NIMIC in comun cu spionajul. Dealtfelm spionajul este incriminat ca infractiune de art. 400 C.Pen.:
Spionajul
"Faptele prevazute in art. 395 (Tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat), savarsite de un cetatean strain sau apatrid, se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi."
Intotdeauna spionajul se va efectua cu mijloace considerate ilegale, in conditii ilegale si cu consecinte ilegale. Nu se poate spune acelasi lucru despre munca detectivistica, nu-i asa? Detectivul este obligat ca pe tot pacursul desfasurarii activitatii profesionale sa respecte legea. Sa ma fac inteles: un spion este un infractor in tara in care activeaza, si eventual un erou in tara care l-a trimis sa culeaga informatii. Un detectiv este (sau macar ar trebui sa fie) in orice moment o persoana care trebuie sa se supuna legii. Nimic in comun asadar cu culegerea ilegala de informatii. Un articol despre sionaj nu are ce cauta pe pagina web a unui detectiv, in afara cazului in care acesta face confuzii grave si, generand material distractiv pentru forumul nostru.

Aici aflam impresiile personale si cunostintele detectivului in legatura cu arta spionajului.

In mod cert introducerea apartine lui Garcea al nostru, care tine sa ne spuna ca spionajul "este cea mai dura si cea mai disciplinata meserie dupa pamant." Izul de praz al accentului sau il tradeaza (nimic rau) insa nu are ce cauta pe o pagina de web. Stiu ca apare constant in procesele-verbale de constatare a contraventiilor, dar asta e o alta poveste. "Dupa pamant" - inseamna ca spionajul e o meserie ingropata? Sau ca se afla undeva in umbra Pamantului? Garcea inca nu stie ca atunci cand vorbesti de planeta mama se scrie Pamant si nu "pamant", precum cel cerut de consatenii sai la 1907.
Ca urmare a celor descrise de personaj, concluzia logica este ca munca unui detectiv este nu tocmai disciplinata, fiind admise tot felul de lipsuri, inclusiv in cultura. El este un exemplu care ne vorbeste de la sine. Flic-flac-urile stilistice precum "duel dur" (de parca ar exista si dueluri de complezenta) ne duc iarasi cu gandul la un adolescent intarziat care a privit prea multe filme cu james Bond. Daca ar sti el saracul cat de monotona si stereotipa este la un moment dat viata unui spion veritabil...
Tot aici aflam ca lupta pe frontul informativ se duce "cu arme spirituale". Stiu ca dupa Revolutie exista preoti militari, insa nu stiam ca acestia sunt repartizati si efectivelor de operativi. Asadar, in lupta informativa se pleaca "cu D-zeu inainte", asa cum probabil obisnuieste Garcea sa plece in misiunile detectivistice. Un alt fel de-a spune "fie ce-o fi..."
Asadar, ca arme spirituale in campul confruntarii informative, spionii in opinia personajului probabil ca ar trebui sa foloseasca crucea, aghiazma si blestemul. Eficace, nu? Pai cum sa nu obtii informatii din contactul direct cu persoana urmarita, daca il ameninti cu afurisirea si cu scrierea pe toaca? Va spune tot, negresit.
Tin sa ii fac cunoscut personajului nostru ca "inteligenta, memoria, experienta de viata" nu au nimic in comun cu spiritualitatea si nu sunt nici pe departe arme spirituale. Probabil ca personajului nostru, experienta de viata tine ii locul scolii si cunostintelor temeinice, cat despre inteligenta...

Textul care urmeaza sub titlul "JOCUL INFORMATIILOR" nu apartine in mod sigur lui Garcea. Este evidenta diferenta de stil, bogatia de cunistinte si amanunte, figurile de stil corect folosite. Textul constituie un plagiat, abia aici dovedindu-ne detectivul ca stapaneste si domeniul IT: stie sa foloseasca copy/paste. Nu am avut timp sa identific sursa plagiatului insa am regasit textele si pe forumuri. Jalnic, stimate detectiv.

Inca o dovada a infantilismului este personajul Manga prezent pe header-ul site-ului:

Daca as fi avut timp sa rasfoiesc, cu siguranta as fi intalnit si un Pokemon strecurat pe undeva.

Tristul adevar este ca din pricina examinarilor mult prea relaxate, in tagma detectivilor ajung si personaje precum cel care ne-a furnizat momentele de real umor.
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 21/11/2010 01:29    Titlul subiectului: Preturile reale ale gadget-urilor Raspunde cu citat (quote)

In aceasta postare voi arata care sunt preturile reale ale unor gadget-uri vanduta ca "tehnica profesionala de spionaj" de multe dintre magazinele online autohtone.

Camera video disimulata in telecomanda auto - 9 $.

Modul GPS pentru tracking-ul autoturismului: 103 $.

Tracker GPS mini: 98 $.

Microfon spion - 40 $.

Camera video disimulata in sapca - 50 $.

Camera video disimulata in ochelari de soare - 271 $.

Detector de camere video - 30 $.

Exemplele pot continua.
Acum va rog sa faceti o comparatie cu pretul produselor oferite de comerciantii autohtoni. Google va sta la dispozitie.
Ajamiu'
Junior
Junior

Data inscrierii: 20/Ian/2011

MesajTrimis: 21/01/2011 13:27    Titlul subiectului: Re: Magazine online de "tehnica de spionaj" Raspunde cu citat (quote)

Majoritatea covarsitoare a comerciantilor romani de gen se aprovizioneaza utilizand portaluri ca Alibaba.com, unde pot fi gasiti si contactati majoritatea producatorilor, de la cei chinezi pana la cei americani sau germani. Va recomand cu incredere achizitiile de pe acest site din mai multe motive:
- veti achizitiona direct de la producator, ceea ce inseamna de regula preturi mai mici cu 50%;
- nu riscati a fi inselat cu privire la calitatea produsului - producatorul este singurul din lantul productie-comercializare care nu are acest interes;
- veti beneficia de informatii complete si pertinente despre caracteristicile produsului.
[/quote]

Ma asteptam la informatii corecte de la dvs, dar se pare ca ati fost indus in eroare! ALIBABA e site-ul cu INTERMEDIARI, majoritatea din China, care adesea dubleaza pretul produsului, habar nu au nici ei despre caracteristicile tehnice, si mai grav, in momentul in care fac vanzarea NU AU PRODUSUL, acesta urmand sa fie COMANDAT abia DUPA ce au primit un avans de minimum 30% din valoarea produsului.

Majoritatea celor de pe ALIBABA sunt PERSOANE FIZICE, chinezi tineri si insolvabili, fara capital si fara vreo firma, sau in cel mai bun caz sunt mici intreprinzatori care au BIROURI INCHIRIATE, si care INTERMEDIAZA ORICE.

Un mic test e relevant, daca doriti sa cumparati o bicicleta, si ei spun ca sunt fabrica de biciclete, cereti o umbrela si ei va vor spune ca au si o sectie de fabricat umbrele in fabrica lor. Idem daca veti cere brichete sau prezervative.

Avand in China un amic/colaborator cu firma, am vazut diferenta dintre a cumpara de pe ALIBABA sau direct de la producator, si toti producatorii considera INTERMEDIARII DE PE ALIBABA ca fiind O PLAGA, deoarece introduc o marja prea mare in pret, fara sa faca aproape nimic, fortand producatorul sa reduca pretul pana cand compromit calitatea (neavand habar de caracteristicile tehnice si de posibilitatea reducerii pretului, ei forteaza nota, ca sa isi mareasca profitul propriu).

Pentru informatii suplimentare despre "fauna si flora" de pe Alibaba va stau la dispozitie. Dar nu-mi cereti, va rog, verificarea bonitatii unor "firme" de pe acolo, ca de regula au un birou inchiriat si 2-3 fete vorbitoare de engleza care nu au habar de comert, dar pot cauta pentru Dvs orice produs, contra unui comision exagerat. Pretinzand ca fabrica "noastra"e la 500 km distanta, si ca (la fel ca alti 5000 de intermediari), ei sunt reprezentantii ei comerciali.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 21/01/2011 15:41    Titlul subiectului: Raspuns Raspunde cu citat (quote)

Postarea mea se adreseaza celor care locuiesc in Romania si care doresc sa achizitioneze online produse de gen la preturi decente, si nu importatorilor. Pentru prima categorie, diferenta de pret dintre cel practicat de magazinele de "tehnica de spionaj" si cel cu care pot fi achizitionate online pe site-ul cu pricina este consistenta si suficienta incat sa justifice achizitionarea de acolo.

Majoritatea persoanelor nu achizitioneaza mai multe produse, ci doar unul singur: o camera disimulata, un sistem de alarmare, etc. Rareori producatorii de astfel de dispozitive de ocupa si de vanzarea online, cu amanuntul. Regula - mai ales la produsele ieftine - este cumpararea unei cantitati mai mari, ceea ce in mod evident nu va corespunde cerintelor unei persoane care are nevoie doar de un singur produs.

Privit din punctul de vedere al producatorului, vanzarea unor produse - fie ca se dsfasoara prin intermediari, fie direct - nu are nici o relevanta. Important este sa vanda. Un mic exercitiu de logica: presupunand ca sunteti producator, ati refuza vanzara unor produse catre cineva, doar motivat de faptul ca le va revinde mai departe? Desigur, nu. Fie ca ne place sau nu, pe lantul dintre producator si utilizatorul final exista in mod necesar unul sau mai multi intermediari. Este o lege a comertului care nu poate fi incalcata, fiind generata de situatia de fapt. Negarea notiunii de broker, care in acceptiunea larga inseamna intermediere contra comision, este ilogica. Va asigur ca nici un producator nu se bazeaza pe vanzarile directe catre utilizatorul final. Nici macar producatorii de covrigi.

Punctul dumneavoastra de vedere este unul limitat, rezumat la optica unui utilizator final care compara pretul de productie al unui bun, cu oretul final de achizitie.

Revenind la subiect: personal, sunt in contact cu o seama de producatori indieni, canadieni, italieni si americani care ofera produse la vanzare in mod nemijlocit, pe Alibaba.com. Corespondenta o port direct cu ei, nu este implicat nici un intermediar, si se desfasoara prin intermediul contului oficial de email si nu prin cel gazduit de contul Alibaba.com. Si da, i-am gasit si contactat initial pe Alibaba.com. Dealtfel, veti putea lesne constata ca acest tip de producatori au afisat pe contul Alibaba.com link-ul direct catre pagina lor web.

Imi voi mentine recomandarea achizitionarii produselor de pe astfel de portaluri web, motivatiile fiind pretul si posibilitatea achizitionarii produselor en detail. Inca odata, postarea mea se adreseaza utilizatorului care sta acasa in fata computerului si intentioneaza sa achizitioneze un singur produs, online.
qwerty
Junior
Junior

Data inscrierii: 02/Mar/2011

MesajTrimis: 02/03/2011 20:50    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sunt un pic mai nou pe site asa incat nu am luat toate post-urile la mana dar voi raspunde la ce mi se pare interesant.

observ ca discutia despre tehnica operativa nu a continuat de nici un fel, au fost date exemplele negative DAR ce se intampla cu exemplele pozitive? cei care au scule profesionale de vanzare (bineinteles preturile sunt ca pentru scule profesionale) de productie germania, anglia, etc. de ce nu sunt popularizati? cunosc personal o firma care pana sa vina criza tinea pe stoc scule profi, analizoare de spectru, detectoare de banda larga, etc. plus de asta cand au avut nevoie de un detector de lentile de camere ascunse baietii si-au confectionat unul direct fara sa se mai chinuie sa aduca unul de 30$ din china. Oare de ce nu vorbim si despre oamenii astia?

o alta chestie interesanta este cea cu preturile la produsele chinezesti care desi poate fi la prima vedere corecta la o analiza mai amanuntita pica deoarece nu se vorbeste acolo despre transport, comisioane bancare, etc. desi pare ca un mini inregistrator sub forma de telecomanda e 10$ ca sa o aduci in romania trebuie sa mai dai vreo 45 - 75$ la transport din ce vad eu pe alibaba-ul despre care se face pomenire aici ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 24/03/2011 16:19    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)

@ qwerty:
Nu am gasit tehnica profesionala vanduta de magazine romanesti, fie ele online sau nu. Si asta dintr-un motiv intemeiat: tehnica de acest gen se adreseaza profesionistilor din serviciile secrete mai ales, iar acestia nu fac cumparaturi pe net. de regula este contactat direct producatorul si mai rar reseller-ul sau distribuitorul. Iar producatori autohtoni de astfel de tehnologii, care sa ofere spre vanzare produse cu destinatie speciala nu exista dupa stiinta mea. A existat in trecut o companie privata la Tg Mures care coopera cu SRI in derularea unor proiecte si produse. Dupa stiinta mea acest parteneriat a incetat.

Un alt motiv pentru care astfel de dispozitive nu se gasesc pe piata libera nationala este tocmai destinatia lor: culegerea de informatii protejate sau clasificate, si de aici interdictia legala de a le detine, utiliza sau comercializa fara avize speciale si doar spre entitati autorizate a le detine si folosi. Un exemplu elocvent: interceptoarele gsm.

Daca dispui de exemple de astfel de tehnica te invit sa le postezi pe forum, fara a indica si compania producatoare sau adresa web a site-ului companiei. Daca doresti sa postezi fotografii te rog sa inlaturi elementele de identificare ale producatorului sau comerciantului.

In Romania pot fi gasite eventual dispozitive care pot fi utilizate SI LA activitatea de culegere se informatii sau la protectia electronica si informatica. Un exemplu: scanerele de frecventa. Scopul acestora insa nu este unul dedicat, dispozitivele putand fi utilizate in multiple scopuri, atat civile cat si militare.
Nefiind produse in Romania, pretul acestor dispozitive este mai crescut in situatia achizitionarii lor din tara, comparativ cu achizitionarea direct de la producator sau de la distribuitorul zonal. Astfel de comercianti nu au de regula pe stoc astfel de dispozitive, comanda putand fi onorata intr-un termen de cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de locatia producatorului si disponibilitatea acestor dispozitive.

Ai dreptate, pretul unui singur produs poate fi influentat de factori ca shipping-ul, comisionul bancar (de cele mai multe ori se pot folosi metode de plata alternative si mult mai rapide, asa cum este PayPal care nu genereaza nici pe departe aceleasi costuri si timpi precum transferul bancar international), insa acestea se regasesc si in pretul practicat de comerciantul roman, atat timp cat dispozitivul este importat singular, la comanda cumparatorului (cum se intampla de regula).

Raspunsurile mele si ale celorlalti utilizatori ai forumului nu au un caracter polemic si nici nu sufera de superioritate. Sunt doar opinii argumentate care pot fi oricand si elegant combatute cu alte opinii la fel de intemeiate. In find aceasta este si menirea forumului.
Asteptam in continuare postarile tale.
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 29/03/2012 03:42    Titlul subiectului: Oferta: feromoni si spionaj la pachet. Raspunde cu citat (quote)

Oferta: feromoni si spionaj, la pachet.

Astazi la coltul rusinii: spionaj.com

De cateva luni de zile primesc saptamanal pe unele dintre adresele personale de mail un spam agramat si comic cu privire la asa zisa "aparatura de spionaj" comercializata pe spionaj.com
Chiar daca maniera in care administratorul intelege sa isi promoveze produsele este mai mult agasanta decat eficienta si nu are tangente cu tehnicile de marketing, hotarasem sa ignor site-ul, produsele si disperarea care razbate din bombardamentul cu spam.

Bomboana de pe tort si resortul care a determinat aceasta postare este faptul absolut hilar petrecut la 27 Nov. 2011, cand de la adresa noreply1000@yahoo.com cu numele Parfum cu Feromoni (?!) am receptionat un email cu subiectul "Microfon GSM cu distanta infinita. Esti informat, esti protejat", in care expeditorul incerca sa ma convinga de necesitatea de a cumpara un microfon gsm.

Dupa epiuzarea ilaritatii momentului am concluzionat ca micul comerciant nu se crede doar agentul 007, ci si furnizorul de pofte ascunse al celor care au mai putina incredere in capacitatile lor. Un agent cam aiurit care a uitat pe ce cont de email se afla si a inversat continutul mesajelor.
Cum o asemenea greseala nu se iarta in lumea in care crede el ca traieste, sper ca postarea de fata sa il aduca cu picioarele pe pamant. Iar daca nu, fiti linistiti: nu ati pierdut nimic. Am efectuat o scurta comparatie a preturilor practicate si am gasit o sumedenie de alte magazine online care comercializeaza gadget-uri identice, la preturi mult mai mici. Lista comparativa va urma acestei postari.

In speranta ca pe site-ul lui voi gasi "aparatura de spionaj" (cum numeste el gadget-urile, inducand in eroare cumparatorii neavizati) care pe langa aflarea secretelor teribile sa ne inlesneasca si isterizarea sexului opus pe motive sexuale, mi-am luat inima in dinti si am accesat site-ul. Ma asteptam sa gasesc camera spion care vede prin hainele duduilor, pixul spion cu rol de vibrator si brelocul spion cu pulverizator de feromoni. Nu am gasit nimic din toate acestea.

Am descoperit insa cateva dude care vor face deliciul vostru in cele ce urmeaza.

Continutul text al unui site de orice fel (fie el si magazin online) reprezinta nu doar cartea de vizita, ci si masura in care comerciantul stapaneste deopotriva tehnicile de vanzare si cunostintele referitoare la produsele comercializate. Nu mai vorbesc de limba romana. Atunci cand continutul text este agramat si induce in eroare prin necunoastere si superficialitate, rezultatul nu poate fi decat unul lamentabil si ridicol. Asa cum este spionaj.com.

Sa incepem:

Am accesat cu mare curiozitate sectiunea denumita pompos "Echipamente de spionaj" si am gasit urmatorul text bombastic:

"Toate problemele tale in ale spionajului se opresc aici." I-auzi Smile De aici aflam ca o seama de oameni au probleme, si nu oarecare: "in ale spionajului". Ba mai mult, problemele pornite nu se stie cand, se opresc. Si nu oriunde, ci chiar pe site-ul zapacitului care se crede agentul 007 si procuratorul de priviri pofticioase ale sexului opus.
Sugestia mea este ca agentiile de spionaj sa apeleze cu incredere la chinezariile vandute pe spionaj.com Problemele lor se vor termina. Definitiv. Terorismul international va fi ingenunchiat cu brelocurile cu camera video, iar spionajul economic va capata lovitura de gratie cu ajutorul pixului spion.

Continuand lectura textului, aflam ca exista o diferenta certa intre microcamerele de spionaj si camerele ascunse. Pe cale de logica, cele de spionaj nu sunt ascunse pentru ca sunt microscopice si nu necesita disimulare. Cel putin asa se intelege din salata de cuvinte servita de 007, amalgam nebulos care cu siguranta este prezent si in imaginatia sa.
In cazul de fata semnele de punctuatie aruncate alandala sau chiar lipsa nu mai au relevanta. Agentul nostru nu trebuie nicidecum sa faca dovada absolvirii claselor primare. El vinde. Si atat.

O alta chestiune care mi-a atras atentia este clasarea haotica a produselor, pe categorii identice:

Intelegem de mai sus ca o camera spy nu reprezinta echipament de spionaj, microfoanele spion nu pot fi folosite la supravegherea bonelor iar locuinta sau biroul nu pot fi supravegheate cu camere spy. Perfect!

Mi-am facut curaj si am accesat si sectiunea "Despre noi" (in treacat fie spus e doar unul singur, insa a aflat ca da mai bine sa spuna "noi" sau asa a vazut el pe alte site-uri). Ma asteptam sa gasesc referinte despre calificare si competentei, experienta comerciala si in domeniul de nisa, colaboratorii sai, producatorii de la care importa (fie ei si cei din Dragonul Rosu Smile ), samd. Nimic din toate acestea. Doar fraze fara noima, repetate de la cap la coada si invers in legatura cu "aparatura de spionaj". Din prezentarea stufoasa nu rezulta decat ca produsele se vand... singure Smile

Aflam insa in sfarsit ca site-ul nu are nimic in comun cu spionajul. Este vorba doar despre sisteme de supraveghere: "Solutii concrete pentru siguranta casei, familiei si afacerii dumneavoastra - supraveghere video si audio." Foarte frumos. Dar de ce pe celelalte pagini, ca si in spam-ul promovat intens de spionaj.com se vorbeste despre "aparatura de spionaj"? Si inca profesionala Smile
Tot in imaginatia agentului 007 "in gama de produse de monitorizare mai intra produsele de detectie". Ati inteles, da? Monitorizarea si detectia sunt tot una, dupa clasificarea aiuristica a site-ului spionaj.com.

Sa nu credeti ca sunt singurul deranjat de spam-ul practicat de spionaj.com. Iata si alte persoane deranjate, inca din 2011: http://dragosmone.ro/2011/09/spam-spionaj-com/

Im imaginatia personajului, acestea sunt echipamente profesionale de spionaj, asa cum se poate observa din textul reclamei agramate. Adica mai toate agentiile de spionaj sunt dotate cu asa ceva, crede el...
Probabil ca la categoria echipamentelor neprofesionale de spionaj se incadreaza cornetele de hartie folosite pe post de ochean...
Agramatismul exprimarii a fost sesizat si de altii. Imaginea de mai sus este graitoare.

Aflam ca Costin Ionut se mai ocupa si cu chestii nu foarte curate. Ca un spammer adevarat, vinde si baze de date cu adrese de email, folosite la ceea ce el in mod gresit intelege a fi E-mail marketing-ul:

Anuntul il puteti vizualiza aici: http://www.anuntul-meu.com/d.php?t=Vand-baza-date-emailuri-1300000-Romania&id=63888

Daca mai doriti sa va distrati: ati auzit de LED-ul opulent? Ei bine Costin Ionut a auzit de asa ceva, si tine neaparat sa ne spuna si noua: "Nu este aprins nici un LED opulent in timpul inregistrarii". Aceasta este si mai specifica domeniului Intelligence: "Aflati daca va barfesc cei din jurul dumneavoastra". Distrati-va aici: http://carti-virtuale.ro/page/99/

Aici s-au prins si altii despre preocuparile multidisciplinare ale spammer-ului: http://www.universulromanesc.com/ginta/archive/index.php?t-1355.html

Pentru Costin Ionut: trezeste-te. James Bond traieste doar in filme si in imaginatia ta. Spionajul este cu totul altceva. Nu vei afla probabil niciodata, fiind razboiul inteligentelor...

O ultima remarca: sa folosesti domeniul spionaj.com si sa oferi si versiunile in engleza si franceza ale continutului text al site-ului este dovada lipsei de cunoastere a functionarii indexarii Google si a celorlalte motoare de cautare, ceea ce pentru un comerciant online reprezinta analogul necunoasterii alfabetului. Denumirea site-ului este valorizata de motoarele de cautare, iar cuvantul "spionaj" nu exista decat in limba romana. Niciodata nu va apare site-ul intr-o cautare performata din exteriorul tarii, de pe orice motor de cautare. Asadar, versiunile in engleza si franceza sunt inutile.

Pana in urma cu o zi am facut parte dintr-un grup Facebook denumit Servicii de informatii - Spionaj - Intelligence. Agentul 007 a aterizat si acolo si a facut ceea ce stie el mai bine: reclama eronata. Am atras atentia administratorului grupului (care probabil se dorea unul serios) asupra confuziei dintre spionaj si gadget-urile comercializate de spionaj.com
Incurajat de pozitia protectoare a administratorului, 007 a raspuns urmatoarele:

"chiar daca site-ul se numeste asa...marea majoritate sunt echipamente de supraveghere...oricum esti prea inversunat/a, ca sa nu spun altfel...nu cred ca eu sunt cauza pentru care nu-ti poti tu dezvolta subiectele...si pana una, alta esti singura/singurul care isi arata revolta...asa ca ar fi bine sa-ti canalizezi atentia catre postarile care te intereseaza si sa nu iti mai arati atata preocuparea fata de ce fac altii.."

Cu alte cuvinte sa-l las sa isi vada de porcariile lui, bazate pe principiul multi vad, putini inteleg.

Dezamagirea a venit insa din partea administratorului: "asa ramane, facem cultura de securitate, dar accept si reclame la echip de supraveghere, nu ne incurca cu nimic". In opinia sa cultura, fie ea si de securitate, se poate face cu agramati si inculti. Ii doresc succes Smile Am considerat ca singura optiune inteligenta este parasirea grupului.

omo_confid
Membru junior
Membru junior

Data inscrierii: 31/Aug/2010

MesajTrimis: 29/03/2012 05:51    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt multe sit-uri care comercializeaza aceleasi gadget-uri sub embleme similare.
Este greu sa-i convingi pe doritorii de astfel de device-uri de caracteristicile lor reale. Majoritatea se uita doar la pret, baza vanzarilor de astfel de produse pe net.
Ce mai conteaza daca vanzatorul este agramat sau nu? :-D
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 29/03/2012 17:55    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)

@omo_confid:

Sigur ca sunt. Si nu este nimic rau in asta. De altfel cererea creeaza oferta. Sunt convins ca gadget-urile cu pricina sunt la un moment dat folositoare unora.
Dar de aici si pana la prezentarea lor ca dispozitive profesionale e cale lunga si frizeaza atat ridicolul cat si unele elemente ale inselaciunii.
Mai mult, atunci cand gadget-urile sunt prezentate pe pagina web a unui grup care pretinde ca este preocupat de ridicarea nivelului de educatie de securitate, lucrurile devin si mai ridicole. Nu atat pentru comerciant (care in stupizenia lui adreseaza reclama gadget-urilor destinate pietei civile tocmai catre cei care se presupune ca au stiinta si tangenta cu tehnologia profesionala, asa cum probabil sunt multi din grupul cu pricina) cat pentru membrii de facto ai grupului. A vinde castraveti la gradinari este analogia perfecta a acestui caz. Si nu orice castraveti, ci unii de plastic...

Simptomatic pentru Romania? Cu certitudine. Traim in tara celor care se pricep la tot chiar daca nu au studii, experienta si informatii din domeniu. Pentru ca nimeni nu le atrage atentia incep sa fie convinsi de priceperea si competenta lor, confundand pasiunea cu meseria. Si incep sa dea lectii chiar celor care practica meseria de care ei sunt doar pasionati...
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 12/04/2012 16:34    Titlul subiectului: spionaj.com Raspunde cu citat (quote)

Seria spam-ului agramat si hilar trimis de administratorul spionaj.com continua, la fel ca si pacalirea eventualilor clienti asupra caracterului profesional al gadget-urilor comercializate.

Ati mai auzit de "tehnologie de spionaj pentru supraveghere"?! Probabil ca nu. Este un concept nou, un fel de strutocamila inventata de personajul nostru in incercarea de a da o nota spy gadget-urilor pe care incearca sa le vanda. Ii recoamnd sa caute explicatiile semantice ale celor doi termeni pe Dex online. Nu sunt convins ca va intelege diferenta.

Inca incerc sa deslusesc cum isi imagineaza personajul necesitatea spionajului in timpul unei sesiuni de shopping: "Oriunde mergi, la birou, la shooping sau in alta parte (?!) ai sansa de a surprinde imagini video".

"Nimeni nu poate banui ca intr-un ceas de mana atat de stilat si de elegant (!?) poate fi ascunsa o microcamera spion." Pana acum prea putini ar fi banuit asta. Dar de cand cu spam-ul sau, mai toata lumea va sti cum arata un astfel de ceas "spion" si va sti sa se fereasca de el.
Pe cand mai toate site-urile care comercializeaza tehnologie spy profesionala nu pun la dispozitia vizitatorilor caracteristicile tehnice, imaginile si pretul produselor (din motive lesne de inteles) comicul nostru personaj procedeaza exact pe dos. Pentru ca se pricepe, nu?

Despre maiestria utilizarii (si mai ales a torturarii) limbii romane nu mai comentez. Puteti citi singuri Smile
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 16:21    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> SPY-TECH Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat