Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
Bine v-am găsit!
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> Bun venit pe SPYOLOGY!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

Data inscrierii: 15/Noi/2010

MesajTrimis: 15/11/2010 16:48    Titlul subiectului: Bine v-am găsit! Raspunde cu citat (quote)

Vreau să vă felicit pentru iniţiativă şi pentru munca depusă.
Subscriu ideii conform căreia informaţia e cea mai valoroasa marfă şi vă urez succes în demersul dvs. de a populariza acest adevăr.

PS - am o nelămurire în ceea ce priveşte pe "the shadow": cum să mă adresez dvs, cu "Dl." sau cu "D-na" the shadow ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 15/11/2010 17:21    Titlul subiectului: Re: Bine v-am găsit! Raspunde cu citat (quote)

Magister Ludi a scris:
Vreau să vă felicit pentru iniţiativă şi pentru munca depusă.
Subscriu ideii conform căreia informaţia e cea mai valoroasa marfă şi vă urez succes în demersul dvs. de a populariza acest adevăr.

PS - am o nelămurire în ceea ce priveşte pe "the shadow": cum să mă adresez dvs, cu "Dl." sau cu "D-na" the shadow ?

Bun venit pe forum.
Formula de adresare esta la latitudinea dvs.
Pentru a inlatura nelamuririle dvs., cel mai simplu este sa priviti fotografia de profil (avatarul). Este reala.
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 15/11/2010 20:30    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mulţumesc, the shadow!

Nelămurirea de care vorbeam nu era deloc întâmplătoare. Citind postarea dvs.

[url] http://spyology.myforum.ro/ofiterii-acoperiti-vt181.html [/url]

într-un fragment de dialog dintre un anumit personaj şi autorul articolului (cel putin asa reieşea din context) primul se adresa celui din urma după cum urmează:
Citat:
Vad filajul foarte bine, de asta poti sa fii sigura

Aceasta era sursa nelamuririi mele, fara nici cea mai mică urmă de maliţiozitate :-)
Sus
Tintin
Membru 2
Membru 2

Data inscrierii: 19/Apr/2010

MesajTrimis: 16/11/2010 21:10    Titlul subiectului: informaţia marfă Raspunde cu citat (quote)

@magister
Interesantă comparaţie, informaţie=marfă, consideraţi că informaţiile se obţin mai puţin prin propriile eforturi şi mai mult se tranzacţionează, se vând/cumpără?
Desigur că sunt atâţia care au trădat, "pentru treizeci de arginţi" vorba d-lui Stelian Andronic. Trădarea este acel aspect pervers care a făcut ca spionajul să fie considerat cea mai veche meserie de pe Pământ alături de prostituţie.

Ultima modificare efectuata de catre Tintin la 17/11/2010 19:32, modificat de 1 data in total
Sus
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 17/11/2010 00:20    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@tintin

Foarte corectă observaţia dvs. Poate că dacă în loc de "marfă" aş fi spus "bun" acest lucru ar fi suscitat mai puţină emoţie.
Poate că asta se datorează într-o anumită măsură unei oarecari deformaţii profesionale...
Mă bucur însă că îmi daţi ocazia să mă explic.

Da. Este perfect adevărat faptul că informaţia este esenţialmente o marfă. Trecem peste faptul că o secţiune importantă a acestui forum este dedicată celor care se ocupă (sau nutresc dorinţa de a se ocupa) cu activitatea de detectiv particular, unde calitatea informaţiei de "bun destinat tranzacţionării" este de natura evidenţei.
Trecem şi peste noţiunea de "informaţie" dezbrăcată de caracterul de obiect al muncii pentru structurile informative, care se tranzactionează iarăşi în mod curent (de ex: un diagnostic sau o prescripţie medicală reprezintă o informaţie pe care medicul o obţine pe diferite căi şi o vinde pacientului; buletinul meteo reprezintă informaţie tranzacţionată de institutele specializate; o analiză de piaţă e o informaţie pe care o agenţie de brokeraj o pune, contra cost, la dispoziţia clienţilor săi, ş.a.m.d.)

Referindu-mă acum la tipul de informaţie care face obiectul acestui forum, şi anume cea vizată de diferite structuri informative trebuie să evidenţiez două aspecte:
- pe unul din ele l-aţi sesizat foarte bine, şi anume existenţa unui "trădător" dispus să vândă informaţia. Nu am studiat proporţia pe care acest tip de obţinere a informaţiei îl deţine in ansamblul metodelor folosite de către profesioniştii în domeniu, insă tind a crede că este mai ridicată decât v-aţi putea aştepta. Aici cădem iarăşi de acord că avem de a face cu o marfă.
- în ceea cee priveşte informaţiile obţinute "prin propriile eforturi" (ca să vă citez), vă supun atenţiei următorul aspect: în cazul structurilor informative specializate informaţia în sine nu este folosită nemijlocit de cel care o obţine (agentul de informaţii) ci este prelucrată de respectivul serviciu, independent de acesta. Pe de altă parte, agentul este angajat, pregătit şi plătit pentru a obţine acea informaţie. Conform principiului tranzitivităţii putem spune, fără a greşi, că serviciul nostru de informaţii a plătit, într-un fel sau altul, acea informaţie. Q.E.D.

Dacă am reuşit să vă lămuresc în legătură cu caracterul de "bun supus tranzacţionării" al informaţiei, atunci cred că nu mai trebuie să insist asupra aserţiunii conform căreia ar fi "cea mai valoroasă" marfă.

Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător pentru atenţia acordată.
Sus
ely
Junior
Junior

Data inscrierii: 02/Sep/2010

MesajTrimis: 17/11/2010 10:42    Titlul subiectului: "marfa" si ... "Silogismele amaraciunii" Raspunde cu citat (quote)

Pentru Magister Ludi

aspectul de "marfa" al informatiei (tranzitiv) este prezentat in manualele de comunicare, nu e ceva nou; societatea de consum a prezentului, globalizata si rational-ista, pozitivista, este usor...descriptibila, in...demonstratie...

cred ca baietii(e un apelativ, cu simpatie) astia vorbesc despre altceva, despre constiinta unui ofiter de cariera; (uneori, "patriot" nu inseamna "patriotard" si nu e in aceeasi ...sfera semantica a "marfii"; asta doar daca nu suntem cu totul depersonalizati in relatia cauza -efect.etc

numai bine!
Sus
Tintin
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 17/11/2010 19:28    Titlul subiectului: Informaţia ca marfă Raspunde cu citat (quote)

@magister
Personal consider că afirmaţiile pe care le-aţi făcut sunt corecte şi adevărate.
Eu am fost învăţat că "Informaţia înseamnă bani" şi asta nu datorită unei gândiri de un materialism feroce, ci pentru că există o relaţie directă între informaţie şi bani. Nu am extins însă această "percepţie" şi asupra aspectului de "marfă" al informaţiei, deşi logic vorbind banii au apărut pentru a uşura schimbul de mărfuri, deci de acolo s-a plecat, marfă=bani
"Informaţia este o marfă" este genul de definiţie scurtă şi concisă, care are însă o bogăţie de sensuri. Putem spune că în trecut negustorii care tranzacţionau mărfuri şi care se deplasau prin diferite teritorii erau veritabile surse de informaţii. Nici acum nu cred că s-au schimbat prea mult lucrurile. Dintr-un alt punct de vedere putem spune că pentru a obţine informaţii mai deosebite trebuie să facem o gaură în buget, având cheltuieli cu tehnica dedicată, poate cu instruirea personalului ori plăţi în cash către diverse persoane, iar aceste cheltuieli trebuiesc acoperite.
Dacă vom examina această definiţie din mai multe unghiuri îi vom găsi tot atâtea sensuri sau înţelesuri. Este genul de definiţie care are aparenţa unei banalităţi, dar care merită să fie scrisă cu roşu în manuale.
E cazul să vă mulţumesc şi eu pentru că orizontul meu de cunoaştere s-a mai lărgit un pic.
Magister Ludi
Junior 2
Junior 2

MesajTrimis: 22/11/2010 22:20    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Făceam azi aici o referire la un articol de ziar.
Dacă veţi lectura articolul cu pricina, veţi găsi următoarea confirmare suplimentară a aserţiunii "informaţie = marfă":

"...Dornici să demonteze "legendele urbane" care au fixat în conştiinţa publică universul serviciilor secrete, cei trei şefi de instituţii au devenit, la rândul lor, autorii unor enunţuri memorabile: "Îmi dai un euro, primeşti informaţie de un euro. Îmi dai o mie de euro, primeşti informaţie de o mie de euro;..."
Tintin
Membru 2
Membru 2

MesajTrimis: 23/11/2010 00:38    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cum această secţiune a forumului se ocupă specific cu reverenţe, salutări cordiale, scosul pălăriei şi plecăciuni, chiar am deschis un topic separat pentru a expune aceste idei mai deosebite într-un loc mai adecvat pe forum ce este informatia
Yasika
Junior
Junior

Data inscrierii: 22/Iul/2011

MesajTrimis: 22/07/2011 20:28    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sper sa nu par deplasata sau chiar idioata ... Nu ma invart prea mut prin lumea spionajului , a mobilelor si gps-urilor si de aceea as dori o informatie de la cei care ma pot ajuta.

As vrea sa stiu daca un telefon care functioneaza pe teritoriul romaniei prin roaming( in una din retelele functionale in tara noastra) poate fi localizat prin GPS? In caz ca are vre-o importanta Mentionez ca modelul telefonului nu este un model comercializat in romania .
Sus
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 22/07/2011 22:31    Titlul subiectului: Raspuns Raspunde cu citat (quote)

Yasika a scris:
Sper sa nu par deplasata sau chiar idioata ... Nu ma invart prea mut prin lumea spionajului , a mobilelor si gps-urilor si de aceea as dori o informatie de la cei care ma pot ajuta.

As vrea sa stiu daca un telefon care functioneaza pe teritoriul romaniei prin roaming( in una din retelele functionale in tara noastra) poate fi localizat prin GPS? In caz ca are vre-o importanta Mentionez ca modelul telefonului nu este un model comercializat in romania .

Pentru ca intrebarea dvs. nu respecta topicul forumului (sectiunea aleasa pentru postare este inadecvata), raspunsul va fi scurt: Nu.
Nici un telefon nu poate fi localizat in acest mod, fara a avea instalata o aplicatie software in prealabil. Mai mult, daca telefonul nu are functia GPS sau macar un modul GPS atasat, localizarea este imposibila sau improbabila chiar si cu ajutorul unei astfel de aplicatii.
Nici macar operatorul gsm nu poate efectua aceasta localizare. Poate doar sa localizeze celula gsm (releul) la care telfonul este conectat la un moment dat, insa telfonul se poate afla oriunde pe o raza de 50-1000 metri in jurul releului gsm.
Orange ofera o un astfel de serviciu doar companiilor, insa localizarea telefonului este extrem de improbabila tocmai datorita celor expuse mai sus. Localizarea gsm in mediul urban este mai acurata datorita numarului mai mare de relee gsm de putere mai mica, ceea ce reduce raza in care se poate afla telefonul conectat la acel releu.
Sper ca raspunsul meu sa foe lamuritor. Bun venit pe forum.
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 23/07/2011 21:30    Titlul subiectului: @Yasika: Raspunde cu citat (quote)

@Yasika

Veti intelege mai multe aici:

Un serviciu de localizare telefoane mobile oferit de localizare-telefon.webs.com

Orice telefon mobil din Romania sau din strainatate poate fi localizat online, prin introducerea numarului de telefon pe acest site. Aproximatia de localizare GPS este de 10 metri.

Localizeza telefonul aici.

deborah
Vizitator

MesajTrimis: 24/07/2011 14:02    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)

La mine nu functioneaza...
Sus
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 24/07/2011 14:08    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)

deborah a scris:

Este un site care explica functionarea localizarii unui telefon mobil, incercand sa explice legenda urbana creata in jurul localizarii online a unui telefon mobil. Cititi cu atentie explicatiile de acolo.
Metoda aleasa este una inedita si ingenioasa.
deborah
Vizitator

MesajTrimis: 24/07/2011 14:15    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)

the shadow a scris:
deborah a scris:

Este un site care explica functionarea localizarii unui telefon mobil, incercand sa explice legenda urbana creata in jurul localizarii online a unui telefon mobil. Cititi cu atentie explicatiile de acolo.
Metoda aleasa este una inedita si ingenioasa.

Da! Ai dreptate... nu am citit tot, de aceea nu intelegeam..
Intr-adevar metoda este ingenioasa :-D 8-)
Sus
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 14:32    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> Bun venit pe SPYOLOGY! Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat