Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
cartelele prepay

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> SPY-TECH
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
yke
Junior
Junior

Data inscrierii: 10/Noi/2011

MesajTrimis: 10/11/2011 10:45    Titlul subiectului: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

buna,

Ultima modificare efectuata de catre yke la 23/11/2011 11:15, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 10/11/2011 15:17    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

yke a scris:
buna, am o intrebare daca s-a folosit o cartele orange pentru un mesaj cu nr ascuns apoi cartela a fost aruncata persoana poate fi descoperita daca da cum?

Raspunsul este si da si nu.

Da, persoana poate fi descoperita de catre operatorul gsm sau organele de urmarire penala (cu ajutorul SRI) prin identificarea IMEI-ului telefonului pe care a fost utilizata cartela aruncata. Ulterior, se vor obtine detaliile complete ale tuturor sim-card-urilor care au fost utilizate pe acel telefon vreodata (numar telefon, posesor, locatia din care a fost transmis acel sms, adresa, etc.) in baza IMEI-ului telefonului. De aici si pana la aflarea identitatii persoanei nu mai este decat un pas.

Nu, o persoana fizica nu poate afla identitatea unei alte persoane care a trimis un sms de pe un sim-card care a fost ulterior distrus. Nu exista solutii tehnice legale, disponibile unei persoane fizice.

Cu cat intrebarea este mai exacta, cu atat si raspunsul va fi mai precis.
yke
Junior
Junior

MesajTrimis: 11/11/2011 16:35    Titlul subiectului: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

multumesc, deci sansele unui om simplu sunt nule, dar daca ai un prieten la SRI poate sa te ajut fara ca superiori sa afle ? eu nu am dar intreb ca sa vad ce pot face costurile sunt prea mari altfel.
Sus
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 11/11/2011 17:21    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

yke a scris:
multumesc, deci sansele unui om simplu sunt nule, dar daca ai un prieten la SRI poate sa te ajut fara ca superiori sa afle ? eu nu am dar intreb ca sa vad ce pot face costurile sunt prea mari altfel.

Nu oricine lucreaza la SRI poate sa te ajute, oricat de prieten ti-ar fi. Si banuiesc ca niciun ofiter de acolo nu isi risca libertatea si cariera, ajutand un prieten. Iar daca va fi deacord sa o faca, pretul va fi cu siguranta mare. Nu are importanta informatia pe care ti-o furnizeaza (nu ne aflam la piata, informatiile nu se vand la gramaj), ci faptul ca el isi risca libertatea si cariera. Iar riscurile de acest fel au preturi mari.
yke
Junior
Junior

MesajTrimis: 11/11/2011 18:43    Titlul subiectului: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

atunci totul trebuie sa fie legal cu acte in regula , si nimeni nu mai are de suferit dar care ar fi pasi?
si daca nu oricine atunci cine?
Sus
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 11/11/2011 20:51    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

yke a scris:
atunci totul trebuie sa fie legal cu acte in regula , si nimeni nu mai are de suferit dar care ar fi pasi?
si daca nu oricine atunci cine?

Nu exista nicio modalitate legala de aflare a informatiilor care te intereseaza.
Priveste problema din alt unghi: daca ai folosi o cartela pre pay, sunt convins ca nici tie nu ti-ar conveni ca oricine iti cunoaste numarul de telefon sa poata obtine aceste informatii.
Asadar, nicio sansa cel putin din punct de vedere legal. Deasemeni nu exista nicio solutie tehnica aflata la indemana utilizatorului obisnuit.
yke
Junior
Junior

MesajTrimis: 13/11/2011 14:21    Titlul subiectului: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

deci ,daca eu am primit un sms cu nr.ascuns fie dupa abonament sau cartela legal nu pot descoperi persoana nu ma refer la utilizatorul obisnuit , aceasta este intrebarea ,
multumesc.
Sus
the shadow
Administrator
Administrator

MesajTrimis: 13/11/2011 16:07    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

yke a scris:
deci ,daca eu am primit un sms cu nr.ascuns fie dupa abonament sau cartela legal nu pot descoperi persoana nu ma refer la utilizatorul obisnuit , aceasta este intrebarea ,
multumesc.

Daca sms-ul cu pricina este o modalitate de savarsire a unei infractiuni (santaj, amenintare, etc.), poti depune o plangere la Parchet. Ei au datoria de a identifica faptuitorul, asadar nu te priveste modalitatea in care o vor face.
Parchetul are obligatia legala de a stabili identitatea faptuitorului si tragerea lui la raspundere, in cazul savarsirii unei fapte penale. Va apela oficial la operatorii gsm nationali si la ajutorul tehnic al SRI pentru identificarea faptuitorului. Practic, nu ar trebui sa te intereseze modalitatea prin care il identifica, atat timp cat o vor face. Este lipsita de relevanta intrebarea ta in legatura cu posibilitatea tehnica de a identifica acea persoana. Institutiile abilitate au obligatia de a o face si posibilitatile legale si tehnice de a intreprinde acest lucru.
Atunci cand te adresezi co o plangere penala Parchetului, nu esti obligat sa faci tu cercetari pentru a afla identitatea faptuitorului. Asta este sarcina lor legala. Sarcina ta este doar sa aduci probe in sustinerea acuzatiilor.
yke
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/11/2011 11:14    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

[quote="the shadow"][quote="yke"]buna, am o intrebare
Sus
yke
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/11/2011 11:16    Titlul subiectului: Re: cartelele prepay Raspunde cu citat (quote)

[quote="the shadow"][quote="yke"]buna, am o intrebare daca s-a folosit o
Sus
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 14:44    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> SPY-TECH Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat