spyology
intelligence and more
FAQ
Cautare
Membri
Grupuri
Inregistrare
Mesaje private
Autentificare
Declaratiile lui Ionel Dragomir, fost colonel SIE
Pagina de start a forumului spyology
->
HOT INTELL
Subiectul anterior
::
Subiectul urmator
Autor
Administrator
Data inscrierii: 12/Sep/2007
Trimis: 31/10/2009 10:00
Titlul subiectului: Declaratiile lui Ionel Dragomir, fost colonel SIE
Răpirea celor trei jurnalişti români în Irak a fost pusă la cale de Servicii de Informaţii străine cu ştiinţa preşedintelui Traian Băsescu. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate la Antena 3 de fostul colonel SIE, Ionel Dragomir. La rândul său, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti implicaţi, îl acuză pe preşedinte că ar fi muşamalizat întreg cazul.
Fostul colonel SIE, Ionel Dragomir, povesteşte că a fost implicat cu totul întâmplător în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak. El a dorit să sesizeze Administraţia prezidenţială despre anumite nereguli din interiorul Serviciului de Informaţii Externe şi a ajuns om de legătură între Preşedinţie şi un irakian care putea ajuta direct în caz. Dragomir susţine că a ajuns la concluzia că autorităţile române ştiau ce avea să se întâmplă cu jurnaliştii Ovidiu Ohaneisan, Sorin Mişcoci şi Marie Jean Ion.
"Tot ceea ce s-a întâmplat a fost o operaţiune a serviciilor de informaţii, dar nu a serviciilor de informaţii române. Noi am fost cooptaţi în această operaţiune. Aveţi impresia că o astfel de operaţiune s-a făcut fără acordul preşedintelui?", întreabă Ionel Dragomir.
Ionel Dragomir a vorbit în excluivitate la Antena 3 şi despre motivele care, consideră el, l-au determinat pe preşedinte să se implice într-un asemenea caz: "Bineînţeles că preşedintele a ştiut şi bineînţeles că, în paralel cu această operaţiune, au avut loc probabil şi nişte negocieri de natură electorală".
Implicarea lui Traian Băsescu în acest caz şi legătura acestuia cu Omar Hayssam este susţinută şi de Ovidiu Ohanesian. "În mod sigur a ştiut despre pregătirea unei operaţiuni", spune el. "De ce spun asta şi de ce confirm tot ce a spus domnul colonel Dragomir aici? Pentru simplul fapt că imediat după rezolvarea cazului a clasificat dosarul pentru 50 de ani. A fost o muşamalizare la nivel naţional totală şi, din această cauză, eu cred că preşedintele Băsescu ştia tot ce s-a instrumentat în cazul ăsta de la bun început".
Scrisoarea adresată de Omar Hayssam lui Mohammad Munaf este departe de aduce lămuri, ci dimpotrivă. În scrisoare, Hayssam îi pune 72 de întrebări lui Munaf şi aminteşte de legătura dintre Băsescu şi medicul Yassin Abu Helmi care, în baza unui ordin al preşedintelui, a avut acces la toate datele dosarului de la Parchetul General.
"Abu Helmy nu a discutat de faţă cu tine că este prietenul personal al Preşedintelui României şi că este în relaţii cu el de mult timp? Nu l-a sunat de mai multe ori de faţă cu tine? Nu l-a ajutat în alegeri, oferindu-i mai multe servicii cu diverse ocazii?"
Junior
Data inscrierii: 06/Iun/2009
Trimis: 02/11/2009 16:34
Titlul subiectului: Despre rapire
Este, cred, cea mai putin incriminatorie varianta, din toate cele auzite sau citite pana acum, in ceea ce-l priveste pe presedinte. Motiv pentru care am mari retineri in privinta "autenticitatii" acesteia. Din orice unghi as incerca sa o "diger", imi pare fabricata si servita publicului, ca si raspuns la atacurile tot mai dure pe acesta tema, la adresa presenintelui.
Ca sa nu fiu gresit inteles, si postul meu sa fie interpretat:
1. am toata stima pentru oamenii care lucreaza in SIE;
2. nu-mi pot ascunde antipatia fata de presedintele tarii.
Sus
the shadow
Administrator
Data inscrierii: 12/Sep/2007
Trimis: 02/11/2009 17:42
Titlul subiectului: punctul 3
Imi voi permite sa adaug la comentariile utilizatorului gabriel si punctul urmator:
3. Adevarul il vom afla dupa cateva zeci de ani, odata cu desecretizarea dosarelor referitoare la acest caz. Adevarul va putea fi aflat insa mai devreme si mai sigur odata cu desecretizarea dosarelor CIA si MI6. Le vom putem citi pe net la acea vreme.
Subscriu la posibilitatea caracterului manipulatoriu a acestor declaratii, atat timp cat nu sunt sprijinite si de alte probe.
Deasemeni in opinia mea colonelul Dragomir nu a respectat conduita profesionala a unui ofiter de informatii. Trecerea in rezerva nu inseamna liber la dezvaluiri (a se citi propagarea de informatii clasificate). Cele postate nu sunt acuzatoare insa nici aprobatoare.
Robotelul cu reclame
Ce este AdBot ?
Click aici
Trimis: 25/05/2012 15:06
Titlul subiectului: AdBot
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:
Toate mesajele
1 Zi
7 Zile
2 Saptamani
1 Luna
3 Luni
6 Luni
1 An
Primele, cele mai vechi mesaje
Primele, cele mai noi mesaje
Pagina de start a forumului spyology
->
HOT INTELL
Ora este GMT + 2 ore
Pagina
1
din
1
Mergi direct la:
Alegeti un forum
SPYOLOGY - bottom page: ENGLISH VERSION
----------------
Bun venit pe SPYOLOGY!
ARTA SPIONAJULUI
CONTRASPIONAJUL
SERVICII GUVERNAMENTALE
CORPORATE INTELLIGENCE
SPY NEWS
HOT INTELL
CRIPTOGRAFIA
SPY-TECH
INCURSIUNI CULTURALE IN LUMEA SPIONAJULUI
LA LIMITA SPIONAJULUI
CONTACT
SECTIUNEA JURIDICA
----------------
Discutii juridice
OFF-TOPIC
----------------
OFF-TOPIC
INTELLIGENCE FREELANCER - CONTRACTORS & CONSULTANTS
----------------
Noul proiect Spyology
CONSULTANTI, AGENTI OPERATIVI SI DETECTIVI
PROIECTE INTELLIGENCE FREELANCER
RATING
ANUNTURI GRATUITE
----------------
SPY TECH SHOP
SPY GADGET
Regulament anunturi gratuite - citeste inainte de a posta!
Oferte servicii
Oferte produse
Cereri servicii
Cereri produse
Comunitatea SPYOLOGY
----------------
Revista SPYOLOGY
Cursuri SPYOLOGY
Canal Video SPYOLOGY
Manuale si carti produse de SPYOLOGY
Surse de INTELLIGENCE
Comunitatea SPYOLOGY