Pagina de start a forumului spyology spyology
intelligence and more

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

telefon_spion_baner.gif
SIE şi-a deconspirat peste 40 de sedii secrete

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> HOT INTELL
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 05/10/2009 15:04    Titlul subiectului: SIE şi-a deconspirat peste 40 de sedii secrete Raspunde cu citat (quote)

Gafa de proportii.

Gafă de proporţii a serviciilor secrete româneşti. Serviciul de Informaţii Externe şi-a deconspirat o parte din sediile din România, în urma publicării unei hotărâri de guvern. Este vorba de mai multe locaţii strict secrete până acum, foarte importante pentru multe din serviciile de spionaj străine.

Prin hotărârea de Guvern numărul 665 din 3 iunie, publicată în Monitorul Oficial, toţi cei interesaţi pot afla unde se află o parte din sediile Serviciului de Informaţii Externe. Hotărârea a fost publicată în urma modificării valorii de inventar a unor imobile înscrise în domeniul public al statului, aflate în administrarea SIE.

Prin publicarea respectivei Hotărâri de Guvern, Serviciul şi-a deconspirat, practic, mai multe locaţii strict secrete, foarte importante pentru o serie de servicii de spionaj străine. Cele 41 de clădiri şi 33 de terenuri care apar în respectiva anexă se află pe întreg teritoriul ţării, unele - sedii de direcţii generale din SIE, iar altele - vile de protocol.

În afara acestor clădiri, Serviciul de Informaţii Externe are închiriate sau cumpărate prin intermediul unor persoane fizice şi juridice foarte multe apartamente şi vile în ţară şi străinătate. Acestea sunt folosite în timpul misiunilor sau pentru întâlnirile strict secrete ale ofiţerilor.
quasimodo
Junior
Junior

Data inscrierii: 28/Oct/2009

MesajTrimis: 30/10/2009 14:02    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oare chiar a fost o gafa? Eu nu as fi facut o asemenea gafa si nici dumneavoastra.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
the shadow
Administrator
Administrator

Data inscrierii: 12/Sep/2007

MesajTrimis: 30/10/2009 23:38    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Cert este ca nu SIE a publicat hotararea de guvern. Asadar este absolvit de vina si ridicol in mare parte. Despre politicieni nu mai comentez.
Daca a fost o actiune de intoxicare este ok, mai ales ca au reusit sa antreneze in jocul informativ si membri ai guvernului.
In uzul SIE se mai afla locatii ai caror proprietari sunt persoane fizice sau institutii departe de orice banuiala. Aceste imobile nu au fost cu siguranta deconspirate.
Insa gafa, oricine ar fi autorul ei, ramane.
quasimodo
Junior
Junior

Data inscrierii: 28/Oct/2009

MesajTrimis: 02/11/2009 11:03    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc, domnule The Shadow.

Nici eu nu ma refeream la o gafa SIE ci la o tradare a politicienilor care, din decembrie 89, nu mai pot dormi de grija "securitatii". Mai ales ca, in marea lor majoritate, servesc interesele oricui numai ale tarii si ale poporului roman NU.
Sus
Draven
Junior
Junior

Data inscrierii: 05/Noi/2009

MesajTrimis: 05/11/2009 10:21    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut, in primul rand doresc sa felicit persoana sau persoanele care au creat acest forum. Sunt lucruri utile pentru cei care sunt interesati "cu ce se mananca" activitatea serviciilor, cel putin le oferiti o "fereastra" prin care sa traga cu ochiul la ce nu este prea SSID. As dori sa raspund acum, adica sa imi dau cu parerea, referitor la deconspirarea unor sedii si proprietati ale SIE. In opinia mea, toata treaba asta e o mare abureala. Cum isi poate cineva imagina ca o asemenea institutie de prestigiu, cu oameni antrenati sa stie in orice moment ce faci, unde esti si ce msj trimiti de pe tel mobil sau ce simti tu pentru vecina de vis-a-vis, sa fie atat de usor de manipulat sau "lucrati"? Mai ales ca asta nu ajuta cu nimic pe nimeni. S-au descoperit ca detineau nspee mii de locatii... asa si? nu e pb... se vand si iau altele, si tot asa. Motivele care le gasesc si le consider plauzibile ar fi urmatoarele:
1. Pt reclama- populatia sa stie ca acesti oameni chiar lucreaza si ca exista
2. Pt. a atrage atentia celorlalte agentii - si a pune unele semne de intrebare
3. Pt dezinformare - avand in vedere ca e vorba de serviciul de contraspionaj
4. Pur si simplu aveau informatii ca deja celelalte servicii presupuneau ce se intampla la locatiile respective si aveau informatii ca se "pregateste" ceva la anumite locatii si astfel au preferat sa le faca publice sa evite aceste lucruri.
5. Sau au vrut pur si simplu sa "faca pe prostii" fata de celelalte servicii, cu "greseli stupide" sa lase impresia de fragilitate in interior si de necomunicare intre agentiile romane. Daca exista fragilitate, stim cu totii ca este foarte usor sa te infiltrezi. Mai pe romaneste spus... au intins o capcana.
Din informatiile care le detin... am invatat urmatorul lucru... Daca un ofiter iti spune ca aia e o usa... si iti indica o fereastra... trebuie sa stii bine la ce se refera. Activitatea de informatii, global vorbind, este o sabie cu 2 taisuri. Trebuie sa iei o propozitie, sa diseci fiecare cuvintel, fiecare inteles posibil al fiecarui cuvintel, si sa gasesti combinatia perfecta pentru a ajunge la esential. Ofiterul de informatii nu o sa-ti spuna niciodata ca trandafirul e trandafir. Ci ca planta aceea e o floare. Si daca vrea sa se amuze te face chiar sa crezi ca acel trandafir e defapt un ghiocel. Asa ca... parerea mea personala este sa nu subestimati serviciile de informatii romane deoarece sunt clasate in primele 5 din lume (cel putin asa spunea intr-un interviu un fost director). De ce facem asta? Simplu. Celelalte tari au putere financiara si isi permit sa faca compromisuri sau sa cumpere secrete, ba chiar sa cumpere oameni. Tara noastra... din pacate nu are decat romani. Si cum trebuie sa mentinem balanta in echilibru, trebuie sa valorificam singurul nostru atu si anume inteligenta. Prin inteligenta "imprumutam pe termen nelimitat"(cum imi place sa zic) informatii sau chiar oameni.
gabriel
Junior
Junior

Data inscrierii: 06/Iun/2009

MesajTrimis: 05/11/2009 11:27    Titlul subiectului: Sedii SIE; gafa sau nu? Raspunde cu citat (quote)

D.le Draven, nu doresc sa provoc o pelemica fara sens, e opinia dvs. si aveti dreptul la ea, insa imi permit sa nu fiu de aceeasi parere si o sa incerc sa prezint si cateva argumente.

In primul rand, asa cum s-a mai scris, consider ca gafa nu a fost a lucratorile SIE ci a politicienilor, iar de "valoarea" acestora din urma cred ca avem toti aceesi parere.

Referitor la motivele pe care le considerati plauzibile, as argumenta contra fiecaruia:
1. Nu cred ca un asemenea serciviu are nevoie de reclama;
2. Cred ca e de prefera sa nu atraga atentia. Daca as fi lucrator al unu serviciu de informatii, as prefera f. multa DISCRETIE;
3,4,5. As spune ca dvs. ii subestimati. Se lucreaza la un alt nivel, si, daca imi e permis sa ma exprim asa, nimeni nu ar pone botul la o asa diversiune ieftina. Si apoi presupunand ca e asa cum ati scris dvs. la pct. 5, si sediile respective au fost locatii active ale SIE, ce s-a intamplat cu lucratorii care le foloseau? Au fost cumva .... deconspirati?

Repet este doar opinia mea si este foarte posibil sa fie mai indepartata de adevar ca a dvs.
Sus
AdBot
Robotelul cu reclame

Ce este AdBot ?
Click aici

MesajTrimis: 25/05/2012 17:28    Titlul subiectului: AdBot

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului spyology -> HOT INTELL Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Spyology Plus | Creeazã-ți o insignã

ONLINE COUNTER

VISITOR COUNTER

stat